Segítségre lenne szüksége, hogy eldöntse, miért is érdemes egy robotfűnyíróra beruházni, illetve milyen robotfűnyíró mellett döntsön? Mi segítünk.

Tudni kell, hogy a robotfűnyíró képes lenyírni szinte az egész pázsitot az Ön közreműködése nélkül. A gondozásmentes kertekhez már a kertépítés során figyelembe kell venni a lehetőségeket, mert a szegélyek mellett 10-15 cm-t elhagy. A robotfűnyíró amellett, hogy nagyon halk – így nem zavarja a körülötte lévőket, szomszédokat -, képes a legtöbb időjárási viszony mellett megfelelően dolgozni. Esős, nedves körülmények között is tudja végezni munkáját. Nem kell felügyelni, míg a robotfűnyíró dolgozik, akár éjjel – nappal.
robotfűnyíró

Hogyan válassza ki a megfelelő robotfűnyírót?

husqvarna robotfűnyíró
Szívesen segítünk üzleteink bármelyikében kiválasztani a legmegfelelőbb robotfűnyírót az Ön kertje számára. Több mindent figyelembe kell venni, hogy tökéletesen tudjon dolgozni a robotfűnyíró. Először is, a vágási teljesítményt a gyepterület alapján, illetve a megengedett működési időtartam függvényében határozzák meg. Olyan gépet célszerű választani, amely meg tud birkózni az adott területtel. Ha bonyolult elrendezésű a kertje – több bokor, kisebb dombok, elkerített részek -, javasolt vezetőhuzalokkal ellátott fűnyírót választani. Fontos tudni, hogy a robotfűnyírók PIN-kóddal, riasztóval, valamint egyes típusok GPS-es rendszerrel vannak ellátva. Ez a fajta GPS rendszer arra szolgál, hogy tökéletesen nyírja a füvet. Azaz, ha egy helyen kevesebbet volt, kivezérli magát oda. A Husqvarna robotfűnyírók egyedi azonosítóval, azaz PIN-kóddal rendelkeznek, melyből új kódot csak a svéd központ tud adni. Így biztosítja a Husqvarna, hogy ne legyen értelme ellopni, valamint lopott gép esetén a szervízben azonnal jelez a rendszer.
A robotfűnyírókat telepíteni kell, amelyre ha igényt tart a vásárló, mi házhoz megyünk, és letelepítjük. Erre alkalmas gép segítségével a határoló vezetéket a földben el tudjuk rejteni, így nem a föld felszínén lesz. Segítünk a beüzemelésében is, ha bármi kérdés merülne fel. Ám mindettől függetlenül telepíthető szolgáltatásunk igénybevétele nélkül is.

Robotfűnyíró kínálatunk

Robotfűnyíró jellemzői

  • Nem kell összegyűjteni utána a levágott füvet, ugyanis a robotfűnyíró igencsak apró fűnyesedéket hagy maga után, így nincs szükség annak összegyűjtésére. Ezzel egyfajta természetes trágyázást is biztosít a pázsit számára.
  • Újra tölti magát, ha befejezte a fűnyírást.
  • Vezetőhuzal segítségével magától visszatalál a töltőállomáshoz.
  • Szabálytalan mintát követve vágja a pázsitot, hogy ne hagyjon maga után sávokat, nyomvonalakat a fűben.
  • Bizonyos típusok kezelni tudják az akadályokat a kertben, valamint nem okoz problémát a körülbelül 24°-os meredekségű területen lévő fű lenyírása sem.

Hosszú fű nyírása először

Figyelembe kell venni, ha a fű már eléggé magas, akkor célszerű a robotfűnyírón a vágási magasságot megemelni, majd utána fokozatosan csökkenteni azt. Ha jelentősen magas fűről van szó, akkor első lépésként érdemes egy hagyományos fűnyíróval lenyírni a füvet, mielőtt a robotfűnyíró munkába állna.

További robotfűnyíróinkat megtekintheti az alábbi oldalon, illetve további információkat a husqvarna hivatalos oldalán talál.