A Husqvarna 1959 óta tervezi, fejleszti láncfűrészeit, hogy a legmegfelelőbb legyen a felhasználók számára. Kielégítse az igényeit, és feladatait el tudja látni.

Szempontok láncfűrész vásárlása esetén

Ha Husqvarna láncfűrész vásárlása előtt áll, azt kell első körben figyelembe venni, hogy hogyan fogja használni a fűrészgépet. Ezen felül számos olyan dolgot kell megfontolni, amik által az elvégzendő munka egyszerűbb és könnyebb lesz. Ilyenek például a láncfűrésznek a teljesítménye és súlya, rezgéscsillapítás, valamint benzines, elektromos vagy inkább akkumulátoros fűrészgépre lenne szüksége?!

robotfűnyíró

Husqvarna láncfűrész kínálatunkról bővebb tájékozódást kaphat az alábbi linken

husqvarna robotfűnyíró

Husqvarna láncfűrész – teljesítmény és súly

Célszerű könnyebb változatot választani először a Husqvarna láncfűrészei közül, ha nincs nagyobb gyakorlata a fűrészgépek használatában, hiszen azokat a gépeket egyszerűbb kezelni. Ez meglátszik abban is, hogy a professzionális felhasználók, akik napi szinten dolgoznak fűrészgépekkel erdőkben, nagyra értékelik a kisebb súlyú gépeket.
A súly mellett ügyeljen arra, hogy a láncfűrész teljesítménye elegendő legyen az eltervezett munkához. Ha nehezebb, több munka elvégzése a cél, akkor nagyobb teljesítmény kell, valamint megfelelő vágóberendezésre van szüksége.

Husqvarna láncfűrész – rezgéscsillapítás

Mind a professzionális, mind az otthoni felhasználók számára fontos, hogy a gép rezgéscsillapítása megfelelő legyen a kézsérülések veszélyének csökkentése és a felhasználók kényelme érdekében.

husqvarna robotfűnyíró
husqvarna robotfűnyíró

Benzines, elektromos vagy akkumulátoros Husqvarna láncfűrész?

Benzines Husqvarna láncfűrész előnyei, hogy ha kint az erdőn dolgoznak, akkor nem kell tartalék akkumulátort vinni, illetve nem kell tölteni az akkumulátort, ha idő közben lemerül. Gördülékenyebben megy a munka a benzines Husqvarna láncfűrészekkel kinti terepeken. Viszont, ha otthon végzi munkáját, akkor oda megfelelő lehet az Ön számára az akkumulátoros, vagy elektromos fűrészgép. Ha van egy tartalék akkumulátorja, akkor az egyiket tudja tölteni, míg a másikkal dolgozik. Az elektromos és akkumulátoros láncfűrészek rezgése és zajszintje jóval kisebb, mint a benzinmotoros fűrészeké, valamint a gázok és egyéb kibocsátások miatt sem kell aggódnia.

A Husqvarna láncfűrészek tervezésekor nagy hangsúlyt fektetnek a fűrészgépek irányíthatóságára, valamint az ergonómiára. A könnyebb kezelhetőség érdekében, és kisebb terhelést jelent az alacsony giroszkópos erők és kiváló súlyeloszlás.
A Husqvarna X-Torq ® motorok nagyon jó égési hatékonyságot garantál, anélkül, hogy befolyásolná a fűrészgépek teljesítményét vagy a nyomatékát. Mielőtt a levegő-üzemanyag keverék belépne a hengerbe, minden ciklusban friss levegő öblíti át a hengert. Így elkerüljük az el nem égett üzemanyag keveredését a kipufogógázzal. Ezáltal csökkentve van a károsanyag-kibocsátás, valamint üzemanyag megtakarítást eredményez azokhoz a modellekhez képest, amelyek még nem X-Torq ® motorral vannak szerelve.
Az Air Injection™ funkció hatékonyan megtisztítja a levegőt, mielőtt az a motorba jutna. A beáramló levegőt centrifugálja, mely által minden fűrészport és egyéb részecskéket eltávolít annak érdekében, hogy a szűrő ne tömődjön el. Ennek köszönhetően a motor tovább képes működni a szűrő tisztítása nélkül, a Husqvarna láncfűrész motorjának kopása lelassul, élettartama hosszabb lesz.
Az AutoTune™ egy olyan automatikus funkció, ami folyamatosan finomhangolja a levegő-üzemanyag keveréket, kompenzálva az olyan tényezőket, mint például a páratartalom, a tengerszint feletti magasság, légszűrő eltömődése, üzemanyag minőségi, valamint a hőmérséklet.

Útmutató a Husqvarna láncfűrész indításához:

Fontos, hogy a láncféket mindig aktiválni kell, hiszen sok fűrészgép indul félig kihúzott szívatóval. Ha ilyen fajta láncfűrészt indít be a láncfék aktiválása nélkül, a lánc foroghat, ami balesetveszélyes.

husqvarna fűrész

Hideg motor indítása:

1. Aktiválja a láncféket.
2. Ha a fűrészen van dekompressziós szabályzó – nyomja meg.
3. Aktiválja a szívatót. Ha a fűrészen van üzemanyagszivattyú, nyomja meg az indítópumpát néhányszor, míg az üzemanyag láthatóan megjelenik benne, és így a karburátorba is eljut.
4. Indítás talajon: Helyezze a jobb lábfejét a hátsó markolatrészbe, bal kezével pedig erősen markolja meg az elülső fogantyút. Lábai közé szorított fűrész indítása: A hátsó markolatrész legyen a combjai közt, a jobb térde mögött. Erősen fogja meg az elülső fogantyút a bal kezével.
5. Rántsa meg a berántókötelet a jobb kezével. Addig ismételje, míg a motor be nem indul.
6. Nyomja vissza a szívatót (félig), majd húzza ki, míg a fűrész el nem indul.
7. A motort alapjáratra pörgesse fel, majd engedje ki a láncféket.

Meleg motor indítása:

Ha a láncfűrész motorja még meleg, szívató nélkül is beindul. Kövesse a „hideg motor indítása” alatt található utasításokat, de hagyja figyelmen kívül a szívatóra vonatkozó pontokat. Ha a motor nehezen indulna, félig húzza ki a szívatót. A félig kihúzott szívató így használható, hogy először teljesen kihúzza a szívatót, majd félig visszanyomja.

A Husqvarna láncfűrész biztonsági előírásairól, valamint biztonsági felszereléseiről bővebb információt olvashat a Husqvarna Magyarország Kft. hivatalos oldalán