Akár otthoni, alkalmi használatra keres megbízható gépet, akár a mindennapi, hivatásszerű fűvágáshoz van szüksége hatékony eszközre, a Husqvarna fűkasza széleskörű választékában garantáltan megtalálja a célnak megfelelő darabot.

A Husqvarna fűkasza nehéz terepen is megállja a helyét

A Husqvarna fűkasza legyen szó dimbes-dombos, meredek talajról, bozótos, derékig érő fűvel, fás szárú bokrokkal, a legkeményebb terepen is kiemelkedően jól teljesít. Válasszon akár benzinmotoros, akár akkumulátoros gépet, a siker garantált.

robotfűnyíró
husqvarna robotfűnyíró

Könnyen kezelhető, ergonomikus Husqvarna fűkasza

A Husqvarna fűkasza tervezésénél a kiemelkedő teljesítmény és hatékonyság mellett nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a lehető legkevesebb erőkifejtéssel és minél gyorsabban lehessen velük dolgozni. Könnyű őket hordozni és kezelni. A kényelmes munkavégzés érdekében számos praktikus kiegészítő és funkció közül választhatunk, valamint ki-ki a saját igényeihez állíthatja be a gépeket. Az egyik ilyen kényelmi funkció az állítható fogantyú, ami hatékonyabbá és komfortosabbá teszi a használatot. Az extra hosszú tengelynek köszönhetően távolabbi pontokat is könnyedén elérhetünk. Biztonságosabb és kényelmesebb használatot biztosít a kaszán található heveder.

A vágórészek cseréje gyorsan, egyszerűen és biztonságosan kivitelezhető a mágneses rögzítő csavar segítségével. A LowVib technológiának köszönhetően az anti-vibrációs csillapítóelemek elnyelik a fűkasza rezgését, hogy kevésbé fáradjon el a felhasználó keze. A Husqvarna fűkasza segítségével kényelmesnek és kiegyensúlyozottnak érezhetjük a munkát.

Husqvarna fűkasza és a környezettudatosság

A Husqvarna fűkasza gyártásánál arra is gondolnak, hogy minél kisebb legyen a gépek környezetre gyakorolt hatása. A különleges és egyedi X-TORQ® motorral felszerelt fűkaszák károsanyag-kibocsátása akár 75%-kal, az üzemanyag fogyasztása pedig akár 20%-kal kevesebb lehet, mint a hagyományos motorral rendelkező társaiké.

Alkalmi vagy professzionális használatra

Mindkét célra kifejlesztett fűkaszák kiemelkedő minőségű, magas kategóriájú gépek. Kerttulajdonosok számára az alkalmi használatra tervezett, könnyű Husqvarna fűkaszák az ideálisak. A problémamentes, egyszerű indítást az üzemanyag szivattyú, a Smart Start®rendszer, illetve az automata start/stop kapcsoló biztosítja. Az automata start/stop kapcsoló a fűkaszák nagy részénél megtalálható. Ennek köszönhetően a gép mindig munkára kész, illetve gyorsabban elindítható, mivel amikor leállítjuk a fűkaszát, a leállító kapcsoló automatikusan visszaáll a start/indítási pozícióba. A professzionális használatra tervezett fűkaszákat a nagy teljesítmény mellett a különösen jó irányíthatóság, illetve ergonómia jellemzi. A nyers erő alacsony üzemanyag fogyasztással párosul a korábban említett, egyedi X-TORQ®motor technológiája által.

A Husqvarna fűkasza kiegészítői

A Husqvarna fűkasza teljesítményét különböző tartozékokkal és kiegészítőkkel javíthatjuk, illetve még kényelmesebbé tehetjük velük a munkát. A gépekhez kapható például hosszabbító szár, különböző adapterek (szegélyvágó, lombfúvó, kapa, ágvágó, stb.), extra akkumulátor, illetve töltő egység. Ezek a tartozékok nagyon hasznosak, hiszen multifunkcióssá tehetik a fűkaszánkat.

A Husqvarna fűkasza „alja és teteje”

A rengeteg féle modell közül nem könnyű a választás.  Alkalmi célra kifejlesztett alapmodellünk a 128R elnevezésű gép. Az otthoni fűnyíráshoz ideális modell súlya mindössze 5,8 kg, kényelmesen, gyorsan tudunk vele dolgozni. Félautomata vágókéssel és damilfejjel, Smart Start®rendszerrel, valamint üzemanyag szivattyúval rendelkezik. A professzionális/ipari használatra tervezett gépek közül a legnagyobb teljesítményű az 555RXT elnevezésű modell. Ezzel a rendkívül erős fűkaszával akár egész nap, folyamatosan dolgozhatunk, nem jelent számára akadályt a nehéz terep sem. Az X-TORQ®motornak köszönhetően gazdaságos az üzemanyag felhasználása. A súlya vágófelszerelés nélkül 9,2 kg, ezért a minél kényelmesebb munkavégzés érdekében Balance XT hevedert biztosított mellé.
husqvarna fűkasza

További fűkaszáinkat megtekintheti az alábbi linken, vagy olvasson tovább a husqvarna hivatalos oldalán.