lacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, csökkentett károsanyag-kibocsátás, nagyobb nyomaték. Ez az oka annak, amiért a Husqvarna X-TORQ motorjai sokkal hatékonyabbak.

A Husqvarna X-TORQ technológia

A hagyományos kétütemű motorban a kipufogógázokat a friss üzemanyag-levegő keverék öblíti ki a hengertérből. Az ilyenkor a kipufogógázzal óhatatlanul is kikerülő kis mennyiségű elégetlen üzemanyag keverék a fő oka a hagyományos kétütemű motorok jellemzően rosszabb emissziós jellemzőinek és magasabb fogyasztásának.

Az X-TORQ technológiával szerelt motorok ezzel szemben először tiszta levegővel öblítik át a hengerteret, ezután kerül csak friss üzemanyag-levegő keverék a motorba, melynek eredményeképp az X-TORQ motorok nagy forgatónyomatékot adnak le már alacsony fordulatszám esetén is, ami több erőt biztosít ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. Üzemanyag-fogyasztásuk 20%-kal is alacsonyabb lehet, károsanyag-kibocsátásuk akár 60%-kal is csökkenhet.

  • A Husqvarna új, szabadalmaztatott X-TORQ motor technológiája Önért és a környezetért dolgozik.
  • Az új technológia folyamatosan kerül bevezetésre a Husqvarna termékválasztékán belül, mint például a motorfűrészek, fűkaszák és más gépek körében.
  • A Husqvarna folyamatosan bővíti az X-TORQ technológiával szerelt gépek skáláját, a motorfűrészek terén hamarosan elérhető lesz már 35cm3-től egészen 75cm3 -ig.

Az X-TORQ TECHNOLÓGIÁVAL szerelt benzinmotoros fűrészek főbb jellemzői:

  • 20 % KAL CSÖKKEN AZ ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS
  • 60 % KAL KEVESEBB A KÁROSANYAG KIBOCSÁTÁS
  • NAGYOBB NYOMATÉK