Sok barkácsoló és láncfűrészét munkaeszközként használó embernek okoz naponta problémát az életlen láncfűrész lánc. Sokszor elhangzik az a mondat vagy gondolat, hogy még felvágom ezt a pár fát vagy levágom a szarufa végeket,bár nyomni kell, mert életlen a láncfűrész láncom.

Ekkor azonban nem csak a munka eredménye lesz csúnya (égett egyenetlen felületek) hanem a vezetőlemez és a lánc is kárát látja. A vezető sin vájata kiperemesedik a nyomástól,a lánc megnyúlik a nagyobb hőhatástól stb. A hobby gépeknél és a profi kis gépek esetében a 3/8 picco osztású1.3 mmvastagságú 90 és 91-s Oregon jelzésű láncoknál van egy igazán jól használható eszköz. Ez az Oregon által gyártott és világ szabadalmaztatott élező készülék a POWER SHARP.
Könnyen használható, precíz élező rendszer, ami egy egyszerű adapter segítségével lehetővé teszi a felhasználónak a lánc élezését másodpercek alatt. Csak három lépés a gyorsabb könnyebb vágásig. A hagyományos élezés során a hozzáértéstől függően a felhasználók 15 és 30 perc közötti időt fordítanak a lánc élezésére kisebb nagyobb sikerrel. Sokan nem tudják, hogy a vágószemen a vágóél előtti kis csúcs mi célt szolgál és, hogy azt is kell (lapos és nem kerek reszelővel) reszelni a megfelelő vágásmélység érdekében. Az új szabadalomi eszközzel az élezés robbanómotoros fűrészeknél max. 5 azaz öt másodperc, elektromos láncfűrészeknél max. 10 másodperc. Ezt követően nem kell attól tartani, hogy a vágás nehéz lesz, és a gép nem úgy működik, mint ahogy azt elvárnánk tőle. A POWER SHARP esetében egy speciális lánc került kialakításra, ami egy adapterbe behelyezett köszörűkő segítségével a beindított láncfűrész mozgásban lévő láncát megfelelő élezéssel és mélységhatárolással látja el. A folyamatos sík köszörűfelületet egy speciális gyémánt szórású láncszem biztosítja. A következő években további fejlesztésekkel és beruházásokkal a többi lánctípusra is megalkotják a POWER SHARP technológiát.