A Husqvarna fűnyíró traktorok segítségével hatékonyan végezheti el a kerti teendőket az év minden szakában. Sokoldalúsága a különböző vágási módszerekben, illetve a hozzá kapható, széles körű kiegészítőkben rejlik. A pázsitápolás mellett használhatjuk akár hókotróként, vagy sószóróként is a téli hónapokban. Traktora soha nem marad kihasználatlanul!

A Husqvarna fűnyíró traktorok kiemelkedőek a piacon

A Husqvarna fűnyíró traktorok híresek a kimagasló vágási teljesítményükről, a könnyű irányíthatóságukról és vezetési komfortjukról, valamint megbízható minőségükről. Jellemzőjük még a könnyű karbantarthatóság. A vágókéseket szerszám nélkül, nagyon egyszerűen el lehet távolítani, illetve cserélni, amit tegyünk meg minél gyakrabban, hiszen az éles pengéknek köszönhetjük az egészséges pázsitunkat. A traktor hosszú élettartamát és rozsdaállóságát az acélcsővel megerősített, porfestett vágóasztal fokozza. Pedállal vezérelhető hidrosztatikus váltóval rendelkezik, aminek köszönhetően mindkét kezünket a kormányon tarthatjuk, így a traktor irányítása biztonságosabb és kényelmesebb. A Husqvarna fűnyíró traktorok beindítása az automata szívató által nagyon gyors és egyszerű. Csupán a kulcsot kell elfordítanunk és már kezdődhet is a munka. Sőt, a magasabb kategóriájú modellek között találhatunk nyomógombos indításút is.

robotfűnyíró
husqvarna robotfűnyíró

A Husqvarna fűnyíró traktorok minden évszakban szorgoskodnak

A Husqvarna fűnyíró traktorok tervezésekor arra is odafigyeltek, hogy ne csak a fűnyírási szezonban legyenek a segítségünkre a kertben, hanem az év minden szakában hasznosíthassuk gépünket. Ehhez rengeteg féle tartozék kínálata áll rendelkezésünkre. A traktorhoz csatlakoztatható például utánfutó, különböző seprűk, hótoló, sószóró, gyephenger, vagy akár gyepszellőztető is. Ezektől lesz gépünk igazi, univerzális segítőtárs a kültéri teendők elvégzésében.

Hogyan válasszunk a Husqvarna fűnyíró traktorok közül?

Legelőször azt kell eldöntenünk, hogy milyen nyírási módot preferálunk, a levágott fűszálakat össze szeretnénk-e gyűjteni, vagy sem, esetleg a lehullott faleveleket is szeretnénk-e vele eltüntetni. Amennyiben össze szeretnénk gyűjteni a nyesedéket, akkor választhatunk a has alatti fűkaszás traktorok közül, vagy pedig az úgynevezett riderek (törzscsuklós gépek) kínálatából, amelyeknél a vágószerkezet a traktor előtt helyezkedik el. A következő fontos kérdés, hogy mekkora területre vásároljuk a segítőtársunkat. Jelentős különbségek vannak a hobbi célra, illetve a professzionális munkára tervezett Husqvarna fűnyíró traktorok között, mind teljesítményben, hatékonyságban, mind pedig az élettartamban.

A Husqvarna fűnyíró traktorok 100-as sorozatát alkalmi, könnyű munkára fejlesztették ki közepes méretű kertekhez. Ha Ön egy hatékony, kompakt méretű traktort keres, ami abszolút felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető és beindítható, akkor ez lesz az Önnek való sorozat.
Közepes, vagy nagy méretű kerthez, földterülethez a nagy kapacitású, ugyanakkor kényelmes, könnyen kezelhető 200-as sorozatú fűnyíró traktorok ajánlottak.
Végül a legnagyobb kapacitású és legellenállóbb modellek, a Husqvarna 300-as sorozatában találhatók meg, melyeket egész évben, folyamatosan használhatunk nagy területeken.

A Husqvarna fűnyíró traktorok típusai

A Husqvarna fűnyíró traktorok a vágóasztal, valamint a fű kezelésének módja szerint sorolhatók különböző típusokba. A vágóasztalok szerinti megkülönböztetésnél két féle típust különíthetünk el: a has alatti fűkaszás (a vágóasztalok a traktor “hasa alatt”, az első és hátsó kerekek között találhatók), illetve a frontkaszás, vagy más néven Rider (a vágókések a gép előtt dolgoznak) traktorok.
A has alatti fűkaszás Husqvarna fűnyíró traktorok lehetnek normál, megszokott formájúak, illetve kaphatók az úgynevezett Zeroturn, azaz nulla fordulókörös modellek is, melyek képesek egy helyben megfordulni. A fű kezelésének módja szerint a has alatti traktorok lehetnek fűgyűjtősek, vagy oldalkidobósak, valamint mindkét változat alkalmas mulcsozó fűnyírásra a megfelelő kiegészítő használatával.